További cikkeink a témában

Ízületi répa

Élettani hatásai tapasztalatok és kutatások szerint: A népi gyógyászat máj, epe, szem és bőrbántalmak esetén ajánlja, illetve vesehomok, vesekő képződésének megelőzésére javasolja a sárgarépa rendszeres fogyasztását.

Csakra és aura harmonizáló gyakorlat

Az étrendi béta-karotinról kimutatták, hogy nagy mennyiségben csökkenti a hámeredetű — tüdő, bőr, méhnyak, légutak, gyomor- vastagbél — daganatok számát. Egyes vizsgálatok szerint kisebb a daganatos megbetegedések — különösen a tüdőrák — aránya azoknál a népcsoportoknál, amelyek étrendjében sok a karotionban gazdag gyümölcs és zöldség.

ízületi répa fájdalom az ízületekben és a kezekben

Sárgarépát fogyasztó dohányosok tüdőrák-kockázata harmadára csökkenthető A magas karotin tartalmú táplálkozás a hasnyálmirigy- a gége- a nyelőcső- a prosztata- és a húgyhólyagrák ritkább előfordulásával is összefüggésbe hozható, mivel hatóanyagainak köszönhetően részt vesz a szabad gyökök károsító hatásának megakadályozásában is. Nagy mennyiségű répát fogyasztó nőknek kisebb az esélyük a mellrák kialakulására.

ízületi répa a könyökízületek fájdalmainak gyógyszerei

A közelmúlt kutatásai ízületi répa számos immunserkentő hatását mutatták ki. Karotin-pótlással bizonyítottan javíthatók az immunválaszok, és napi mg béta-karotin jelentősen növeli a fehérvérsejtek számát, aktivitását — különösen a T-sejtekét, melyek csökkenése jellemző pl. Kísérletek szerint a napi 15 mg béta-karotint tartalmazó sárgarépa erőteljesebben növeli a fehérvérsejtek számát és aktivitását, mint az ugyanilyen mennyiséget tartalmazó szintetikus béta-karotin.

ízületi répa ízületi fájdalom lézer