Térdfájás áttekintés

Térdfájdalom folyadék

Főoldal » Az orvos válaszol » Dr. Farkas Judit » Folyadék a térdben Kérdés:  Több mint egy hónapja rosszul léptem, éles fájdalom hasított a térdembe, majd nem bírtam lábra állni.

rheumatoid arthrosis kezelése ízületi fájdalom és ropogási tünetek

Mentővel szállítottak a kórházba, de onnan egy röntgen után azonnal hazaküldtek, mondván: "Semmi rendellenességet nem találtak!

Ezóta már 3x engedték le a térdemből az egyre csökkenő mennyiségű folyadékot.

a térd ideggyulladása fájdalom a lábfej ízületeiben

Két hete éppen 20 ml-t. Hogyan lehetne ezen itthon hatékonyan változtatni? Mi lehet a baj, amiért folyton visszagyűlik a folyadék?

vállfájdalom homeopátia ízületek és ínszalagok kezelése sérülés után

Két hete azzal ijesztgettek, hogyha visszamegyek térdfájdalom folyadék ismét folyadék lesz benne, akkor valószínűleg meg kell műteni. Lehetséges, hogy nagyobb baj van, mint eddig gondolták? Mire számítsak?

A térdfájás okai A térdízületek porckopása A számos ok közül, ami bárkit érinthet, az a porckopás. A térdfájás egyik leggyakoribb oka. Rendszerint hosszan elhúzódó vagy visszatérő térdfájásról számolnak be az érintettek, ami súlyossággal együtt változó mértékű mozgás-korlátozottságot is okozhat.

Kérem, segítsen válaszával! Farkas Judit ;20 júniusi    InforMed Válasz:  Megsérülhetett esetleg a meniscus a térdében, ami fenntartja a gyulladást, de az is elképzelhető, hogy lassan megnyugszik, nem gyűlik fel újra a folyadék, főleg, ha gyulladáscsökkentő gyógyszert is szed.

Okai között számon tartjuk az elhízást, a túlterhelést, a sportolás közben szerzett sérüléseket és a baleseti eredetű elváltozásokat egyaránt.

Térdtornát is mindenképpen javasolok! Ultrahangvizsgálat segít előbbre vinni a kérdésben. Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

Térdfájdalom Kezelése