Új felhasználó vagyok

Kedvezményes ízeltlábú

HELYI ÉRTÉK - ÍZELTLÁBÚ BARÁTAINK

Nyakunkon az újabb invázió: így tartsd távol a poloskákat az otthonodtól! Továbbra is téli szállást keresnek a különböző poloskafajok, a hűvösebb idő beköszöntével ezek az ízeltlábúak felkeresik a meleg gócokat és igyekeznek birtokba venni a lakásokat, ahol a repedésekben próbálnak meghúzódni, az ember elsődleges reakciója, hogy rovarirtó szerrel lefújja a nem kívánatos rovarokat. A világosra festett nagy felületű épületek, mint színcsapdák, vonzzák a poloskákat — írja a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

Az ember elsődleges reakciója, hogy próbálja valamilyen módon kiirtani a nem kívánatos bogarakat, elsőként mindig a rovarirtó szerekhez nyúlunk, amivel akár öko lavinát is elindíthatunk.

kedvezményes ízeltlábú

Ugyanis más élőlénycsoportban komoly, akár halálos kárt is előidézhetnek. A jelenségre már Tiszaújvárosban is felfigyeltek, ottani állatbarátok észlelték, hogy a poloskairtást követően az ablakpárkányra lepotyogott, elpusztult rovarok eltűntek, és denevér ürüléket is találtak egyes helyszíneken.

kedvezményes ízeltlábú

Okkal feltételezhető tehát, hogy a repülő emlősök és a madarak összeszedik az elpusztult rovarokat, és ha bizonyos mennyiségű vegyszer az ő szervezetükbe is bekerül, ők is kedvezményes ízeltlábú. Ezért a bükki nemzeti park munkatársai azt javasolják, kerüljük a vegyszeres irtást, inkább kézzel, porszívóval vagy lámpa csapdával szedjük össze a betévedt poloskákat.

Illetve használjuk ki az enyhe őszt és azt, hogy a rovarevő állatok még nem vonultak el.

Amerikai kutatók felfedezése után 80 évvel újra megtalálták a világ elveszettnek hitt legtöbb kedvezményes ízeltlábú ízeltlábúját. Az Illacme plenipes ezerlábú alfajt ban látták utoljára a kaliforniai San Benito megyében, egy alig 0,8 négyzetkilométeres érintetlen élőhelyen biotóp. A számos lábak elektronmikroszkóp alatt Az akár lábat is felvonultató ízeltlábúfajból később már egyetlen példányt sem találtak, írták az East Carolina egyetem kutatói a Nature tudományos szaklap által közölt beszámolójukban. Erősebben kellett keresni Az egyetem biológusai most a területen csaknem szó szerint minden kő alá benéztek, és így végül sikerrel jártak. A további vizsgálatokhoz begyűjtöttek négy hím, három nőstény és öt még nem teljesen kifejlett ezerlábút.

A védekezés egyik módja lehet, ha elősegítjük ezeken az élőlényeknek a kedvezményes ízeltlábú életfeltételeit, ha odaszoktatjuk őket lakóhelyeinkhez etetéssel, megfelelő madár- illetve denevérodúk kihelyezésével.

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg től forintra ugrik a törlesztő.

kedvezményes ízeltlábú

További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb. Kövess minket Facebook-on is.

kedvezményes ízeltlábú

Kattints ide a feliratkozáshoz!