Ödémás láb okai, kivizsgálása, kezelése - KardioKözpont

Csípőödéma kezelés. Tömítse a comb belső és külső oldalára - Leukózis

Tartalom

  csípőödéma kezelés

  Az ödémás láb kezelése Az ödéma egy szemmel is látható duzzanat, amelyet könnyű beazonosítani az érintettnek is.

  Fontos, hogy ez nem betegség, hanem tünet: létfontosságú szervek elégtelen működése, allergiás reakciók illetve fertőző betegségek következtében is kialakulhat.

  A képen megtekintheti a kibontott csontot.

  Ödéma akkor alakul ki, ha felbomlik a szövetközti folyadék termelésének és elvezetésének egyensúlya, és emiatt a szövetek közötti térben vizenyő szaporodik fel. Ez csípőödéma kezelés több szervet is, vagy koncentrálódhat egyetlen testrészre is.

  csípőödéma kezelés

  Kardiológiai szembontól mielőbb eldöntendő, hogy a jelenség hátterében  szív-érrendszeri betegség, vagy más betegség áll-e — hangsúlyozza dr.

  Vaskó Péter, a Kardioközpont kardiológusa.

  csípőödéma kezelés

  Ha a jelenség  hátterében nem kardiológiai betegség áll, akkor fontossági sorrendben a csípőödéma kezelés okok fordulhatnak elő: Kapcsolódó cikkünk Erre kell figyelniük nyáron a szívbetegeknek A tartós nagy meleg és a változó frontok mindenkit megviselhetnek, de azokat különösen, akik szívbetegséggel élnek, középkorúak vagy idősebbek, társbetegségeik és magas a BMI-jük.

  Csípőödéma kezelés Pétera KardioKözpont szakorvosa elmondja, mire kell figyelni, hogy biztonságosan átvészelhető legyen ez az időszak. A magas vérnyomás ugyanis vesekárosodást is okozhat, márpedig mivel a vese fontos feladata a kiválasztás, a salakanyagok kiszűrése, így ez a funkció is komolyan sérülhet.

  Ami pedig igazán veszélyes ebben az ördögi körben az az, hogy a vesekárosodás tovább emeli a vérnyomást, ami pedig növeli a szívbetegség és a stroke rizikóját.