Javítsa a kimenetelt a térfogat garanciával

Akut térdkárosodás. A belgyógyászat alapjai 1. | Digitális Tankönyvtár

Tartalom

  akut térdkárosodás

  A kezelés célja a légzés támogatása, és az ARDS lehetséges oki kezelése a fertőzés, a gyulladás kezelése, a tüdőben lerakódott folyadék eltávolítása. Lélegeztetőgépet is alkalmaznak nagydózisú oxigén bejuttatására a tüdőbe, megfelelő nyomás mellett. A betegek gyakran nyugtatók adására szorulnak a gépi lélegeztetés alkalmazása mellett.

  akut térdkárosodás

  Egyes kutatások szerint az ARDS-betegek időszakos "bénító hatású" akut térdkárosodás javítja a gyógyulás esélyeit. A kezelést addig folytatják, amíg a beteg már képes önállóan lélegezni.

  akut térdkárosodás

  A túlélők legtöbbjének helyreáll a tüdőfunkciója, de előfordulhat fennmaradó, enyhe fokú tüdőkárosodás. Az ARDS-túlélők között nem ritka a memóriazavar, vagy egyéb életminőséget érintő probléma a gyógyulás után.

  akut térdkárosodás

  Ennek oka az agykárosodás: a nem kellő oxigénellátás miatt az agy sem jutott megfelelő mennyiségű oxigénhez. Szövődmények Tüdőkárosodás légmell, a tüdők összeeséseez a gépi lélegeztetés következtében alakulhat ki Tüdőfibrózis hegképződések a tüdőszövetben Tüdőgyulladás a gépi lélegeztetés miatt Hívjunk-e orvost, mentőt?

  akut térdkárosodás

  Az ARDS gyakran kórházi körülmények között alakul ki. Ha viszont egészséges személyen alakul ki súlyos tüdőgyulladás, és az rosszabbodik, átvezethet ARDS-be is.

  Légzési nehezítettség esetén várakozás nélkül mentőt kell hívni!